Δρόμοι

Image

Δρόμοι που ακολουθούμε.  Τους χάραξαν άλλοι. Τους βρήκαμε έτοιμους.  Ενώνουν ότι αξίζει να δει κανείς.  Τα πιό σημαντικά πράγματα.  Μας διευκόλυναν στις επιλογές.  Αριστερά ή δεξιά;  Μπροστά ή πίσω;  

Δρόμοι που ενώνουν.  Με μία αυστηρή ευθεία.  Μια τέλεια ίσια γραμμή που δεν επιτρέπει να αναρρωτηθείς αν το τέλος τους είναι το σωστό.  Αν το σωστό είναι λίγο πιό κει. 

Δρόμοι που χωρίζουν.  Μπήκαν ανάμεσα στα σπίτια, στους ανθρώπους.  Χώρισαν τις γειτονιές σε παράλληλες και κάθετες γραμμές, τις πόλεις σε τετράγωνα. 

Βαδίζουμε μέσα τους και ξεχνάμε ότι ο αληθινός κόσμος δεν έχει ευθείες.  Εϊναι γεμάτος καμπύλες και άπειρες κατευθύνσεις.  Σου δίνει μία  απόλυτη ελευθερία να κινηθείς, να σκεφτείς, να νοιώσεις, να δοκιμάσεις, να ζήσεις όλες τις επιλογές.  

Φως, μνήμη, κίνηση. Η εικόνα αποκαλύπτει.  Τα κτίρια χωρίζουν, οι επιλογές εμφανίζονται. Οι άνθρωποι πηγαίνουν παντού. Ένας νέος κόσμος γεννιέται με πολλούς δρόμους, εκεί που οι άθρωποι βλέπουν μόνο έναν.

Φως, μνήμη, κίνηση.

Κάπως έτσι δεν αξίζει να ζούμε;  

Advertisements

One thought on “Δρόμοι

  1. Με ταξιδεύει σε σκέψεις το σχόλιό σου Στέφανε, καίριο, επίκαιρο…Πράγματι έτσι αξίζει να ζούμε και να δυναμώνουμε την μνήμη μας, γιατί έχουμε αφήσει μόνο το φως και την κίνηση να μας «κυβερνούν», να μας εντυπωσιάζουν.
    Χαίρομαι γιατί η φωτογραφία σου μου έδωσε τροφή για σκέψεις πριν διαβάσω το ιδιαίτερο σχόλιό σου, το οποίο την συνοδεύει επάξια.
    Καλή συνέχεια σε όποιο δρόμο επιλέξουμε αρκεί να είναι ουσιαστικός, με κατεύθυνση, με καλές προθέσεις, χωρίς διαχωρισμούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s