Η πόρτα

Ζούμε χρόνια πολλά.  Διαβάζουμε, συζητάμε, ενημερωνόμαστε.  Σκεφτόμαστε πολύ για ότι υπάρχει γύρω μας.  Και πολλοί από εμάς έχουν την αίσθηση ότι καταλαβαίνουν κάτι από αυτό που λέμε ζωή.

Ένα μικρό κομμάτι φωτός, μας επιτρέπει να δούμε λίγο από αυτό το άπειρο που μας περιτριγυρίζει.  Μα το περισσότερο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.  Αποσπέλαστο για τα μάτια, ή το μυαλό μας.  Ένα άπειρο σκοτάδι και μία μικρή φωτεινή πόρτα που περιέχει όλα όσα γνωρίζουμε.

Ο άνθρωπος νομίζει πως είναι θεός όσο ζει.  Πως καταφέρνει να βάλει τη ζωή και τον κόσμο γύρω του σε μία σειρά.  Πως τον ελέγχει.  Πως έστω σε αυτό το μικρό φωτεινό κομμάτι καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Όμως  η λευκή φωτεινή πόρτα κρύβει άπειρα χρώματα.  Το μέγεθός της δεν παίζει κανένα ρόλο, ούτε είναι πιό εύκολο να την «καταλάβεις» επειδή είναι μικρή.  Το άπειρο μπορεί να χωρέσει παντού.  Ακόμη και σε αυτή τη μικρή ζωή που νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε.

Μα το πιό συνετό είναι να γονατίσουμε απλά μπροστά της.  Να την αφήσουμε να μεταδώσει αυτό το φως, τις άπειρες παραλλαγές, τα χρώματα, την ποικιλία στην καθημερινότητα μας.

Και τότε ίσως την καταλάβουμε σωστά πιά.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s